Hrvatski radio

Radio Split

Dva božićna koncert u Solinu

14.12.2021.

21:48

Autor: GK Solin

Koncert Solin

Koncert Solin

Foto: GK Solin / GK Solin

Za ovaj vikend u Solinu se priređuju dva božićna koncerta. Božićni koncert Gradske knjižnice Solin održat će se u petak, 17. prosinca u 19. sati u Teatrinu GK Solin.


Na koncertu će nastupiti Ivan Bošnjak i mlade pjevačke nade, Flora Bašić te Sara Županović. Ivan Bošnjak je svestrani profesor glazbenog koji vodi nekoliko različitih zborova, član je Muškog pjevačkog zbora Brodosplit, a hrvatska je imala priliku upoznati i kroz njegov nastup na Supertalentu. Uz Bošnjaka, u Teatrin nam stižu i dvije mlade pjevačke nade, usto i njegove učenice u 2. jezičnoj gimnaziji, a radi se o Flori Bašić te polufinalisti Supertalenta, Sari Županović.

Repertoar će biti bogat i raznolik pa možemo najaviti kako će publika imati priliku uživati ​​u nekima od najljepših i najpoznatijih božićnih pjesama, kako u pop tako iu klasičnom izričaju - najavila je Gradska knjižnica. Ulaz na koncertu je slobodan uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Koncert u Zvonimira u subotu

Gradska glazba "Zvonimir" Solin priređuje svoj tradicionalni Božićni koncert, u subotu, 18. prosinca 2021. u 19:30 sati u Hotelu President u Solinu. Uz Orkestar Gradske glazbe Zvonimir Solin pod dirigentskim vodstvom mo. Tonća Ćicerića kao vokalna solistica gostuje Petra Roško. Voditeljica programa je Edita Lučić Jelić. Na programu su polke, valceri i koračnice te najpoznatije hrvatske i inozemne božićne pjesme. Ulaz je slobodan uz obavezno predočenje digitalne EU COVID potvrde i obvezu pridržavanja svih ostalih epidemioloških mjera.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.