Hrvatski radio

Radio Split

Božićno primanje za ravnatelje škola

14.12.2017.

13:27

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ususret Božićnih blagdana, splitsko-makarski nadbiskup monsinjor Marin Barišić priredio je predblagdansko primanje za ravnatelje osnovnih i srednjih škola te predškolskih ustanova, koje su pozdravili i splitska dogradonačelnica Jelena Hrgović,

Tomislav Đonlić u ime Splitsko-makarske županije, voditelj nadbiskupijskog Katehetskog ureda don Josip Periš, a u ime ravnatelja zahvalila se Davorka Deur. U Glazbenom dijelu Božićne napjeve iz cijelog svijeta pjevao je mješoviti zbor Četvrte splitske gimnazije "Marko Marulić" (koji će 21. prosinca održati i koncert u crkvi sv. Frane na rivi u 19,30 sati).

Tom prigodom svima je darovan zbornik učeničkih likovno-literarnih radova "Na ramenima moga tate" nastalih tijekom protekle crkvene Godine očinstva, a s početkom Godine majčinstva traje natječaj za najbolje radove na temu "U naručju moje mame", a proslava će svoj vrhunac imati na Trećem skupu hrvatskih katoličkih obitelji u Splitu i Solinu u rujnu sljedeće godine.

Vjeronauk u školi ne smije postati rezervat za religiju, škola se mora okrenuti obitelji, a obitelj školi, kako bismo u slobodnom, demokratskom i vrijednosno usmjerenom obrazovanju dobili svestrano školovanu i ljudsku osobu – istaknuto je na primanju.

Nadbiskup Marin Barišić istaknuo je da trebamo ujediniti sve snage u odgojno-obrazovnom sustavu kako ne bismo dobili samo stručnost već i ljudskost pkolovanih ljudi:

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.