Hrvatski radio

Radio Split

Branimir Glavaš: "Nema dileme, sutra dolazim!"

31.01.2015.

17:21

Autor: Monika Kralj/ Renata Waldman/ Miljenko Karačić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako je zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo zatražilo od Županijskog suda određivanje istražnog zatvora za Branimira Glavaša, on sutra sigurno dolazi u Osijek- potvrdio je Glavaš.

Branimir Glavaš kaže da danas pakira osobne stvari i sudsku dokumentaciju te sutra poslijepodne dolazi u Osijek. Od ponedjeljka nastavlja pravnu bitku za dokazivanje nevinosti. Potez Državnog odvjetništva smatra dijelom normalne

procedure i njihovog posla ali je uvjeren da će Županijski sud donijeti odluku u njegovu korist jer je zahtjev Državnog odvjetništva, kaže, nelogičan. Njegov je cijeli proces bio prožet pravnim i pravosudnim presedanima, nastavlja Glavaš, pa očito da se s presedanima i nastavilo. "Poznato je da u slučaju pravne dileme pravosuđe uvijek mora ići u korist okrivljenika. Do sada sam obišao šest zatvora u dvije države, spreman sam obići i sedmi zatvor, osmi pritvor, koliko treba. To ću izdržati i neće me zastrašiti", rekao je Glavaš koji zaključuje da ga zastrašuju kako se ne bi pojavio u Osijeku, jer se ne boje njegovog bijega već povratka u Hrvatsku.  

Osječko-baranjska Koordinacija udruga i stradalnika iz Domovinskog rata sutra mu priprema koncert dobrodošlice. Taj je koncert potpora branitelju i našem suborcu, kažu iz Koordinacije, i nema veze s politikom ili političkim strankama. Glavašu daju potporu i da se na sudu  izbori za svoju istinu i vjeruju da će dokazati nevinost. Ne prihvaćamo, ističu u Koordinaciji, osudu prema zapovjednoj odgovornosti, a za pojedinačne zločine trebaju odgovarati oni koji su ih počinili. 

Odvjetnik

Branimira Glavaša Veljko Miljević odluku Županijskog suda o zahtjevu za istražnim zatvorom očekuje u ponedjeljak, no kaže da je Glavaš već u pritvoru, istražnom zatvoru i na izdržavanju kazne proveo 5 godina i 2 mjeseca što je više nego to Zakon o kaznenom postupku maksimalno predviđa.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.