Hrvatski radio

Radio Split

Britanski časopis Cyclist o Biokovu i Imotskom

14.02.2019.

13:32

Autor: Radio Split

Britanski časopis Cyclist o Biokovu i Imotskom

Britanski časopis Cyclist o Biokovu i Imotskom

Foto: - / -

Tekstovi o Makarskoj (Biokovo) i Imotskom izašli su u Cyclist Magazinu “Issue 83” za mjesec veljaču 2019. godine, na čak 16 stranica časopisa koji je u prodaji na kioscima u Velikoj Britaniji. Članak je odlično tempiran u vrijeme kada biciklisti planiraju putovanja za nadolazeće proljeće

 - ljeto 2019. godine. Naslovnica nosi naziv “Flying high in Croatia”, a sam članak naziv “Slaying the beast”. Ekipa svjetski poznatog specijaliziranog biciklističkog časopisa “Cyclist” oduševila se prizorima Makarske rivijere i samog uspona na Sv. Juru. Zbog toga je “Cyclist u “prime” dijelu svog časopisa te naslovnici prezentirao iskustvo uspona na Sv. Juru te očaravajući krajobraz Makarske rivijere. Urednik Pete Muir u svojoj rubrici na početku magazina uspon na sv. Juru navodi kao obaveznu rutu, a članak je već okarakteriziran kao jedan od najboljih članaka ikad objavljenih u magazinu.
Članak detaljno opisuje iskustvo uspona na sv. Juru. Sama ruta je bila izrazito zatjevna – radilo se o 136 kilometara, i to od Imotskog, kroz Kamen Most, pa Zmijavce i Runoviće, dalje preko Slivna, Zagvozda i Rašćana Gornjih, do Gornjih Igrana, pa vrha Svetog Jure i konačno spust do Makarske. Makarska je u članku opisana kao perjanica hrvatskog cikloturizma. Cyclist Magazine je iznimno utjecajan među biciklistima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.