Hrvatski radio

Radio Split

Brojne radionice, izložbe i druženja u Klubu Zona

03.10.2022.

10:55

Autor: Klub Zona

Klub Zona

Klub Zona

Foto: Klub Zona / Klub Zona

Klub Zona na Šperunu najavio je svoje programe tijekom listopada.


Nakon ljetne sezone uz izložbe, Biciklopopravljaonicu i Sajam razmjene korištenih predmeta, u Klubu Zona počinje nova sezona aktivnosti. Kao i prethodnih godina, Info zona je sa svojim suradnicima pripremila niz besplatnih predavanja, izložbi, tematskih druženja i edukacija.

- Novost je da je za popravak bicikla na Biciklopopravljaonici ponedjeljkom ponovno obavezna prijava na klubzona.net, ali volonteri koji će drugima pomagati u popravcima dobrodošli su i bez prijave. Prvim utorkom nastavlja se Sajam razmjene korištenih predmeta. Riječ je o jedinstvenoj prilici za razmjenu predmeta i razgovor o zelenim temama, ali i za informiranje o međunarodnom volonterskom angažmanu. Novost je i da prvog četvrtka u mjesecu počinje ciklus kratkih eko filmova uz razgovor, druženje i kviz - kazao je Goran Biličić, voditelj Kluba Zona.

Također, u listopadu se uz izložbu Marijete Vulić nastavlja ciklus izložbi autora mlađe generacije, dok su prve tri srijede u mjesecu rezervirane za novu radionicu Grupe uzajamne podrške. Na zadovoljstvo svih kreativaca ponovno počinju i Kreativni petci, Književne čajanke i Kave sa Savjetom mladih. Svi ljubitelji putovanja, u listopadskom programu imat će priliku iz prve ruke poslušati priču dviju mladih Splićanki o pješačkoj avanturi ovoga ljeta na ruti Camino de Santiago.

Večeri društvenih igara i šahovska popodneva ponovno kreću tek u studenom, ali na klubzona.net već su otvorene rezervacije mjesta za Građanski inkubator koji nudi priliku za stjecanje znanja iz područja demokratskog građanstva, aktivizma, ljudskih prava, diskriminacije i korupcije.

Osim što se može osigurati mjesto za pojedina događanja, na poveznici klubzona.net dostupno je i više informacija o aktivnostima u novoj sezoni.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.