Hrvatski radio

Radio Split

Brojne reakcije o sramotnoj oslobađajućoj presudi Šešelju

31.03.2016.

12:30

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vukovarci su razočarani nepravomoćnom oslobađajućom presudom Vojislavu Šešelju na Haškom sudu. Dragovoljci Vojislava Šešelja sudjelovali su na Ovčari u mučenjima i ubojstvima. Brojne žrtve, uključujući i preživjele s Ovčare, o tome su posvjedočile na sudu.

Ministar pravosuđa Ante Šprlje u Osijeku je čuo vijest o presudi Vojislavu Šešelju nakon čega je rekao da je ovo tužan dan. Hrvatsko pravosuđe će tražiti od haškog tužitelja da uloži žalbu - najavio je Šprlje.

Ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata Ante Nazor izjavio je za središnji Dnevnik HRT-a u vezi s oslobađajućom presudom Vojislavu Šešelju kako postoje presude, ali i činjenice. 

Činjenica je da je bio na djelu plan velikosrpske politike za stvaranje velike Srbije. Ne znam zašto toliko likuje sam Šešelj kada dobro zna da je Haški sud vrlo jasno uzeo u obzir sve ono što je hrvatski pravni tim govorio u vezi tog velikosrpskog plana, rekao je Nazor

Ovo je zaista ruganje pravdi. To nije samo pokazatelj da pravo i pravda nisu isto. Uostalom čuli ste i sada Šešelja što kaže da je on bio dio policijskoga i vojnog angažmana. Zapravo on nije najvažnija osoba u tom velikosrpskom projektu, ali je vrlo važna, izjavio je Nazor između ostalog.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.