Hrvatski radio

Radio Split

Učenički projekt "Imotski cukarini – imotska cukarijera"

04.12.2022.

21:03

Autor: Braco Ćosić

Cukarini

Cukarini

Foto: Braco Ćosić / HRT

Početkom ove školske godine Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije otvorio je natječaj „Čuvari baštine“ koji se ove godine odvija pod geslom „Mudre glave, vrijedne ruke“. Cilj projekta je vještine i znanja koja posjeduju stariji prenijeti novim naraštajima i poučiti mlađe. Tema projekta jako se svidjela vrijednim i pronicljivim nastavnicima te osnovne škole, koji su i s projektom izrade prvog imotskog suvenira izazvali živo zanimanje javnost pa su odlučili prijaviti se i na ovaj natječaj.


- Ove godine kao našu, imotsku baštinu odlučili smo promovirati imotske slastice pa smo naš projekt nazvali „Imotski cukarini – imotska cukarijera“. Čuvši riječ cukarini sigurno svima na pamet pada nešto baš slatko, a što je slađe od naših imotskih ušećerenih bajama, naših cukarina. Naš projekt je odabran i financiran od strane samog Centra izvrsnosti - riječi su prof. Ivane Petričević, jedne od voditeljica projekta.

Imotski cukarini

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.