Hrvatski radio

Radio Split

Češki sindikalisti u Brodosplitu

24.05.2016.

15:27

Autor: RS

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sindikalni predstavnici brojnih tvrtki iz Češke udruženih u organizaciji za sindikalno udruživanje ’ECHO’ posjetili su Brodograđevnu industriju Split. Sindikat ECHO je udruga koja aktivno zastupa interese svojih članova iz područja industrije, energetike i kemijske industrije.

Misija udruge je aktivna promocija i zaštita ekonomskih, socijalnih, profesionalnih, obrazovnih i kulturnih interesa svojih članova. Svi članovi Sindikata ECHO mogu računati na besplatan pravni savjet, a u slučaju potrebe i na besplatno zastupanje na sudu. Svaki član Sindikata OS ECHO ima pravo na primanje naknade u slučaju gubitka posla, financijsku pomoć za nezaposlene, prilikom prekvalifikacije ili u slučaju izvanrednih socijalnih situacija. Aktivno utječe na ekonomske i socijalne politike države u korist zaposlenih.

Voditelj odnosa s javnošću Brodosplita Josip Jurišić predstavio je okupljenima neke od novijih projekata s naglaskom na aktualno sudjelovanje splitskog brodogradilišta u najvećem infrastrukturnom projektu Italije i gradnju brana za spas Venecije od poplava. Nakon predstavljanja škvera kroz aktualne i potencijalne projekte, ’sindikalci’ su se upoznali s kapacitetima i proizvodnim mogućnostima tvrtke i u vožnji pogonima. Doznali su u kojoj je fazi proces izgradnje najvećeg jedrenjaka na svijetu te kakvi su planovi Brodosplita za daljnje uspješno pozicioniranje na međunarodnom tržištu.

Predstavnici Sindikata metalaca u Brodosplitu nisu sudjelovali na skupu sa češkim kolegama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.