Hrvatski radio

Radio Split

Ceste u Splitu posute. Sve službe u pripravnosti.

25.02.2018.

19:16

Autor: Josip Krželj

Ceste  u Splitu posute.  Sve službe u pripravnosti.

Ceste u Splitu posute. Sve službe u pripravnosti.

Foto: - / -

Noćas i sutra očekuju se slabi snijeg i susnježica. Ne očekuju se veće količine oborina. Temperatura će se spuštati ispod ništice (do -3), puhat će jaka i olujna bura pa će sigurno zalediti tijekom noći, a osjet hladnoće bit će oko -10. -Veća opasnost je od hladnoće nego padalina.

 U prostorima JVP Grada Splita u nedjelju poslije podne, 25.veljče 2018.godine sastao se Stožer civilne zaštite na kojem je podneseno izvješće o stanju na terenu, poduzetim aktivnostima komunalnih službi tijekom dana te je dogovoreno daljnje postupanje u skladu s vremenskom prognozom.

 Kako ne bi došlo do smrzavanja ceste, ekipe cestara preventivno su posipale ceste na području grada, posebno u brdskom predjelu. Također su posute kamene površine u pješačkoj zoni grada.Po sadašnjim podacima nema šteta od hladnoća, ni ozlijeđenih ljudi.Sve službe funkcioniraju normalno i bude li potrebe djelovat će se prema dojavi. Sukladno tome i život u gradu se prilagodio zimskim uvjetima te se novi radni tjedan može započeti po uobičajenom rasporedu.S obzirom na prognozu dogovoreno je:
- komunalne tvrtke i koncesionari će  biti i dalje u pripravnosti dok traje hladno razdoblje.
-tehničko osoblje javnih ustanova treba u ponedjeljak prije početka radnog vremena  provjeriti i pripremiti pristupe svojim ustanovama prema danim uputama.
S obzirom da je hladno vrijeme najavljeno predstojeća tri dana preporuka je starijima i osjetljivijim građanima da se ne izlažu niskim temperaturama bez potrebe  te se pozivaju građani koji imaju spoznaju da je nekim  starijima i nemoćnim osobama te  beskućnicima potrebna pomoć da se obrate žurnim službama.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.