Hrvatski radio

Radio Split

Dalmacija Ultra Trail

19.10.2018.

12:00

Autor: Vesna Relić

Dalmacija       Ultra    Trail

Dalmacija Ultra Trail

Foto: - / -

Pet planina - Biokovo, Mosor, Omiška Dinara, Primorska kosa, Kozjak, tri rijeke - Cetina, Žrnovnica, Jadro, te poznate povijesne i kulturne lokacije, poput Fortice, Kliške tvrđave, Antičke Salone, u jednom će dahu povezati utrka koja se ove godine održava od 19. do 21. listopada 2018. Više od 750

natjecatelja iz 42 zemlje, sa svih kontinenata startat će ovaj vikend i protrčati stazama Dalmacija Ultra Traila. 

Iz Omiša, u petak 19. listopada 2018. u 14 sati sa glavnog trga starta najduža i najljepša utrka SKY DUT, nakon 160 kilometara završava na popularnoj omiškoj plaži. 

MOUNTAIN DUT, utrka 103 km duga, starta točno u ponoć iz Kliške tvrđave. Na mjestu gdje su se kroz tisućljeća lomila koplja brojnih vojski, start utrke označit će pucnjem kliški Uskoci, pripadnici povijesne srednjovjekovne postrojbe, koji i danas skrbe o tvrđavi.

SEA DUT, 53 kilometra duga utrka koja većim djelom prati morsku liniju, starta u subotu 20. listopada, u 9 sati iz Makarske. Ove godine Sea DUT je i službeno Prvenstvo Hrvatske u trailu i kvalifikacijska utrka za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Najkraća utrka, savršen početak za nove trkače, utrka RIVER DUT s 21 kilometar dužine počinje u Dugome Ratu, 20. listopada u 13 sati. Na zadnjim kilometrima silaska u Omiš nagradit će trkače pogledom na spoj rijeke, mora i stijena. 

Sve utrke završavaju u Omišu na omiškoj plaži gdje se u nedjelju 21.listopada 2018. u 12 sati održava Dječja utrka duga 1 km, na kojoj je trenutno više od 200 prijavljene djece.

Mnogi natjecatelji su došli iz dalekih zemalja pa organizatori pozivaju lokalno stanovništvo da izađe ispred svojih kuća, pozdrave natjecatelje i predstave Hrvatsku kao zemlju srdačnih i ljubaznih domaćina.

 

 

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.