Hrvatski radio

Radio Split

Dalmatinske vinske ikone u Splitu

21.10.2021.

12:25

Autor: RS

Dalmatinske vinske ikone u Splitu

Dalmatinske vinske ikone u Splitu

Foto: - / -

Manifestacija “Dalmatinske vinske ikone”, najvažnija manifestacija na karti vinskih događanja u Dalmaciji, ove godine održat će se od 22. do 23. listopada u Splitu u prostoru Sveučilišnog kampusa (Restoran Kampus). Na manifestaciji će se okupiti vinarske tvrtke iz četiri dalmatinske županije

s ciljem predstavljanja široj javnosti bogate dalmatinske vinske baštine, promocije i razvoja vinogradarstva i vinarstva Dalmacije i brendiranja Dalmacije kao jedinstvene vinske regije i enogastronomske destinacije. Tu će biti mjesto kušanja najboljih vina Dalmacije i susreta dalmatinskih vinara, proizvođača prateće opreme za vinogradarstvo i vinarstvo, trgovaca vinom, ugostitelja, hotelijera, kao i svih drugih štovatelja vina.

Na jednodnevnom kušanju od 12 do 19 sati svaki vinar će predstaviti maksimalno dva najbolja vina, a kroz radionice posjetiteljima će se pojasniti uvjeti u kojima nastaju najvrijednija dalmatinska vina. Manifestacija će se održati u organizaciji Regionalne organizacije vinogradara i vinara Udruženja Vino Dalmacije i u suorganizaciji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Sveučilištem u Splitu i Studentskim centrom Split. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.