Hrvatski radio

Radio Split

13:42 / 17.05.2021.

Autor: RS

Dani karijera i nastavnih baza

Dani karijera i nastavnih baza

Dani karijera i nastavnih baza

Foto: - / -

Sveučilište u Splitu, Ured za upravljanje karijerama i ove godine organizira Dane karijera i nastavnih baza, ovaj put u online izdanju. Radi se o manifestaciji posvećenoj suradnim ustanovama i tvrtkama koje su studentima Sveučilišta omogućile pohađanje stručne prakse.

Uz to, studentima pružaju mogućnost da stječu znanja, vještine i sposobnosti kroz razne studentske poslove, volontiranje ili uključivanje u dodatne radionice i edukacije.
Kroz program događanja predstavnici nastavnih baza i drugi suradnici nude predavanja kojima proširuju vidike studentima o pojedinim poslovima ili samom procesu zapošljavanja. Također ukazuju na mogućnosti, nužnost proaktivnosti i prilagodbe istaknutu u samom naslovu manifestacije. Za kraj imamo i radionicu na temu nošenja sa stresom – vještine itekako potrebne za vrijeme studiranja i nakon.
Krajnji cilj događanja je potaknuti studente počnu razvijati karijeru i stjecati iskustva za vrijeme studentskih dana kako bi se nakon diplome izborili za svoje mjesto na tržištu rada. Ovakav pristup je postao nužan s obzirom na izazovna vremena u kojima se nalazimo. Link za prijavu: https://forms.gle/nDd3RaspZUj4W96r9

PROGRAM:

18. svibnja
12.15 sati
Panel: ''EU projekti kao prilika u karijeri''
Gosti: UNIST - Dora Vitez, CEDRA – Ranko Milić, RERA - Mate Paštar, Marko Mimica - ECHR
Moderator: Antonia Peroš

19. svibnja
11 sati Predavanje: Joe Bašić (CEO& Founder MPG/Ultra Europe) – Inspired Chameleon
12 sati Predavanje: Laura Visković (Promoplan) – PR: očekivanja vs.realnost

20. svibnja
11 sati Predavanje: Tomislava Saša i Petra Maros (Infobip) – Kako biramo svoje kolege? Saznajte kako izgleda postupak zapošljavanja u Infobipu.
12 sati Predavanje: Slobodan Jović (Selekcija.hr/Recruiter) – Iza kulisa razgovora za posao: što je bitno poslodavcima?

21. svibnja
11 sati Radionica: izv.prof.dr.sc.Andrea Bubić (FFST) – Ususret ispitnim rokovima: Kako se uspješno nositi sa stresom?

Detaljniji opis aktivnosti:
http://www.unist.hr/.../dani-karijera-i-nastavnih-baza-2021

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.