Hrvatski radio

Radio Split

Deaktivirana eksplozivna naprava u Orišcu

29.05.2020.

09:32

Autor: RS

Deaktivirana eksplozivna naprava u Orišcu

Deaktivirana eksplozivna naprava u Orišcu

Foto: - / -

Tek što je počela izgradnja Reciklažnog dvorišta u Orišcu na Duilovu u Splitu, radovi su prekinuti. Jutros je, naime, oko 8 sati na gradilištu u zemlji uočena eksplozivna naprava. Odmah je pozvana policija koja je blokirala područje. Pirotehničar Protueksplozijskog odjela Policijske uprave

napravu je deaktivirao i sada je u tijeku očevid. 

Radove na izgradnji Reciklažnog dvorišta na lokaciji Orišac izvodi tvrtka Kavelj d.o.o. iz Splita, koja ima tjedan dana za pripremu gradilišta. Rok izvođenja radova je četiri mjeseca, počevši od 3. lipnja. Vrijednost ovog Reciklažnog dvorišta je 4 milijuna i 600 tisuća kuna, a nadzor će vršiti Meritum inženjering d.o.o.

U postupku je i ishođenje građevinske dozvole za Reciklažno dvorište u Kopilici, a u izradi je glavni projekt za Reciklažno dvorište na Pujankama. Time Grad Split aktivno radi na ispunjavanju zakonske obveze o uspostavi sedam reciklažnih dvorišta na području grada.

Čistoća Split nedavno je postavila dva nova mobilna reciklažna dvorišta na području grada Splita, jedno na Kocunaru (u Mosećkoj ulici, kod crkve sv. Luke), a drugo na Gripama (na križanju Osječke i Vukovarske ulice). Ranije su postavljena također dva mobilna reciklažna dvorišta na Poljudu (s južne strane stadiona, pored poligona autoškole) i Mertojaku (na križanju Žnjanske, Odeske i Biogradske ulice), a u planu su još tri na području grada.

U mobilnim reciklažnim dvorištima moguće je odvojit staklo, plastiku, papir, metal, tetrapak, obuću i odjeću, tonere, baterije i lijekove.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.