Hrvatski radio

Radio Split

Demografska tribina za Dan općine Lovreć

05.08.2016.

10:06

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osim Dana domovinske zahvalnosti, danas je i zavjetni blagdan Gospe Lurdske, koji se obilježava i kao Dan općine Lovreć. Sinoć je tim povodom održana svečana sjednica Općinskog vijeća Lovreća. Sjednici su bili nazočni i dožupan Ante Šošić te zamjenik ministrice socijalne skrbi i obitelji Ante Babić.

On je dobio Povelju općine kao najviše priznanje jer je bio načelnikom u 4 mandata. 

Aktualna načelnica Anita Nosić istaknula je nekoliko lokalnih projekata kao što su izgradnja mrtvačnice u Medovudocu te proširenje groblja u tom mjestu, proširenje groblja u Dobrinču i obnovu poljskih puteva te projekt izgeadnje staračkog doma u Studencima.

Sinoć je u Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića održana tribina "Demografska katastrofa u Hrvatskoj - uzroci i posljedice" na kojoj su o zabrinjavajućim trendovima izumiranja hrvatske nacije govorili najeminentniji hrvatski demografski stručnjak prof. dr. sc. Anđelko Akrap s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Govorio je i zamjenik tehničke ministrice socijalne politike i mladih Ante Babić te Radoslav Zaradić. Naglaske s te aktualne tribine govorili, u razgovoru s Mladenom Vukovićem, reći će nam Radoslav Zaradić, za poslen u Državniom arhivu u Splitu i doktorand na studiju Povijest stanovništva na sveučilištu u Dubrovniku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

Svi za Lećevicu

radionice