Hrvatski radio

Radio Split

Dina pliva za centar za rehabilitaciju Mir

07.05.2018.

11:05

Autor: Vesna Relić

Dina Levačić

Dina Levačić

Foto: - / -

Na blagdan Svetog Duje, Dina Levačić će zaplivati za centar za rehabilitaciju Mir. Sedmoga svibnja svoju će humanitarnu akciju početi u 14 sati na Gospinom otoku u Solinu, a do splitske Rive će stići oko 17,30 sati. Dođite u ponedjeljak na južnu stranu Gospina otoka i podržimo Dinu prvu Hrvaticu

koja je preplivala La Manche.
 
Centar za rehabilitaciju Mir je ustanova koja skrbi o 80-tak odraslih korisnika od kojih su neki na trajnom smještaju, neki na dnevnom boravku, a neki žive i u inkluziji u Kaštelima i Solinu. U centru se također provodi i rana intervencija za djecu. Neke od mnogobrojnih aktivnosti u centru su likovna radionica, glazbena radionica, sportske aktivnosti i još mnogo toga. I ovoj kao i mnogim takvim ustanovama, nedostaje financijskih sredstava da bi se program provodio još kvalitetnije i prikupljanje tih sredstava je primarni cilj ove humanitarne akcije. 
 
Simpatična djevojka iz Mravinaca prije dvije godine plivala je od Trogira do Splita za udrugu Anđeli, a prošle godine od Omiša do Splita za udrugu Moje dijete Solin.
 
 
Dina Levačić je šesta osoba i druga žena u povijesti daljinskog plivanja koja je za 90 dana isplivala trostruku krunu daljinskog plivanja: mostove Manhattana u New Yorku, kalifornijski zaljev od otoka Cataline do San Pedra, te La Manche.
Gospin otok

Gospin otok

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.