Hrvatski radio

Radio Split

Dobro srce splitskih studenata

22.12.2016.

12:00

Autor: RS

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uspješno je završena osma humanitarna akcija „Dobro srce studenata Splita“ u kojoj su od 13. do 20. prosinca studenti i djelatnici splitskog sveučilišta prikupili značajnu količinu hrane, odjeće, obuće, igračaka i higijenskih potrepština.

Donacije su predane Caritasu Splitsko-makarske nadbiskupije za potrebite obitelji iz njihovog programa pomoći.

Svečanosti završetka akcije i predaje prikupljenih darova održanoj 22. prosinca u Studentskom domu dr. Franjo Tuđman prisustvovali su prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta zajedno s prorektorima, ravnateljica Caritasa č. s. Vlatka Topalović, povjerenik za mlade Splitsko-makarske nadbiskupije te studentski kapelan don Mihael Prović, ravnatelj Studentskog centra Stenko Dell'Orco, predsjednik studentskog zbora Petar Ramljak i Mirjana Milić, predsjednica ASUS-a, Alumni udruge.

Zahvalan sam svima koji su se odazvali ovoj akciji, naročito studentima te Caritasu s kojim Sveučilište u humanitarnom radu odlično surađuje. Ponosan sam što jedna akcija vodi drugoj akciji pa je tako koncertom ansambla suvremene glazbe S/UMAS upotpunjena akcija donacije obroka koju provodimo zajedno s udrugom MOST – kazao je rektor Anđelinović zadovoljno istaknuvši kako Sveučilište ima srce veliko kao svemir.

U ime korisnika Caritasa kojima će biti donirane prikupljene donacije zahvalnost je izrazila ravnateljica Caritasa č. s. Vlatka Topalović.

Nadam se da ćemo uvijek znati prepoznati vrijednosti jedni drugih te da ćemo činiti dobro jer takvo djelo ne traži ništa zauzvrat, a ima najveću nagradu - slobodu – poručila je ravnateljica dok je don Prović kazao kako su svi u duhu Božića pozvani živjeti radost, a ono što ljude okuplja u zajedništvu je ljubav.

Prigodom završetka akcije rektor Sveučilišta u Split potpisao je Ugovor o stipendiranju studentice slabijeg socio-ekonomskog statusa kojoj će Sveučilište pomoći financijski, temeljem odluke Senata kojom se omogućava nastavak školovanja i studiranja na sastavnicama Sveučilišta korisnicima ustanova socijalne skrbi, a što uključuje upis, smještaj i stipendiranje korisnika tijekom studiranja.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.