Hrvatski radio

Radio Split

Dodijeljene nagrade za Dan grada Splita

06.05.2019.

13:02

Autor: Mladen Vuković

Igor Stanišić, Zlatko Dalić, Ante Jelaska, Branka Puljić, Andro Krstulović Opara, Petra Ivaišević Brzulja i Ivica Perković

Igor Stanišić, Zlatko Dalić, Ante Jelaska, Branka Puljić, Andro Krstulović Opara, Petra Ivaišević Brzulja i Ivica Perković

Foto: - / -

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Splita na kojoj su dodijeljene nagrade Grada Splita, nazočili su brojni gosti, predstavnici državne, crkvene i vojne vlasti i lokalne samouprave, a među gostima su bili premijer Andrej Plenković i šest ministara.

Dodijeljeno je pet nagrada grada Splita.

Nagrade za životno djelo posthumno su dobili bivši gradonačelnik Zvonimir Puljić i arhitekt Vjekoslav Ivanišević te redatelj Ante Jelaska.

Skupna nagrada uručena je članovima Društva dobrovoljnih darovatelja krvi iz tvrtke Promet, a osobna nagrada uručena je hrvatskom nogometnom izborniku Zlatku Daliću.

U ime nagrađenih zahvalio se 94-godišnji Ante Jelaksa, koji je istaknuo da se zalagao za kazalište koje istražuje, kojemu se vjeruje i koje nudi promjene:

Izvijestit će Mladen Vuković:

Svečana sjednica GV Split

Ante Jelaska zahvala

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.