Hrvatski radio

Radio Split

Dožupan Šošić o financiranju županijskih programa, potporama i cestovnoj infrastrukturi

29.03.2022.

15:39

Autor: Denis Šabić

Ante Šošić

Ante Šošić

Foto: Denis Šabić / HRT radio Split

Županija trenutno u svojim programima ima 418 milijuna svojih investicija gradi se na sve strane ističe dožupan Šošić...

dožupan Ante ŠOšić

dožupan Ante ŠOšić

Foto: Denis Šabić / HRT radio Split

Ulaže se u zdravstvo otvaraju se domovi zdravlja, investiramo u ICT županiju kaže Šošić, a novac stiže iz europskih fondova .U posljednjih nekoliko godina napravljen je veliki iskorak , preko sedam milijardi kuna financiraju se županijski projekti iz europskih fondova, novac se ulaže u cestovnu infrastrukturu na obali i otocima, a nisu zaboravljeni ni ribari i poljoprivrednici. Od kada smo u europskoj uniji mi smo u plusu od pedeset milijardi kuna , a to je 45 posto hrvatskog proračuna, i to je benefit članstva. U našoj županiji trenutno imamo 4,6 milijardi kuna sklopljenih ugovora i oni se ne bi realizirali da nismo članovi europske unije kazao nam je zamjenik župana gosp. Šošić. No cijeli intervju o spomenutoj temi možete poslušati na našem portalu Radio Splita.

Intervju-Ante Šošić zamjenik župana

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.