Hrvatski radio

Radio Split

Dr. Aziz ef. Hasanović predstavio knjigu o islamu

11.02.2019.

08:04

Autor: Zoran Vukičević

Dr. Aziz ef. Hasanović predstavio knjigu o islamu

Dr. Aziz ef. Hasanović predstavio knjigu o islamu

Foto: - / -

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara, njegova zamjenica Jelena Hrgović Tomaš, predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić i pročelnica Ureda Grada Marina Protić primili su u Gradskoj upravi muftiju dr. Aziza ef. Hasanovića, predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Prijemu su nazočili šef Kabineta muftije mr. Nermin ef. Botonjićrukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete Aldin Dugonjić i splitski imam Vahid ef. Hadžić.

Ohrabruje me što sam vidio vedrinu naših ljudi koji su iskazali zadovoljstvo suradnjom Grada Splita s Islamskom zajednicom.“, kazao je muftija dr. Aziz ef. Hasanovića koji je svoj današnji posjet Splitu započeo obilaskom Medžilsa Islamske zajednice, a potom i dodjelom halal certifikata restoranu hotela Le Meridien Lav kao prvom s tim certifikatom u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Prema njegovim riječima ponosan je na činjenicu što su u Splitu, kao i u cijeloj Hrvatskoj uspjeli sačuvati razumijevanje i toleranciju. Zasluga je to, drži, što se djeluje preventivno uz pomoć vjeronauka, a o tome svemu, kazao je, govori i njegova knjiga „Razumjeti Islam“ koja je 8. veljače predstavljena u Palači Milesi.

Zoran Vukičević razgovarao je s dr. Azizom ef. Hasanovićem: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.