Hrvatski radio

Radio Split

Dražen Čular: Zbog pandemije postat ćemo još deblji

09.03.2021.

09:21

Autor: Vedrana Krstić Ivanišević

Snimka zaslona HRT-a

Snimka zaslona HRT-a

Foto: - / -

Dugoročne posljedice pandemije bit će veće negoli su trenutačne, jer ćemo zbog zatvaranja i manje kretanja postati još pretiliji i bolovati od nezaraznih kroničnih bolesti, a već sada moramo liječiti i prve znakove depresija i anskioznosti - kazao je u našem programu profesor doktor znanosti

i poduzetnik Dražen Čular s Kineziološkog fakulteta u Splitu, voditelj brojnih znanstvenih istraživačkih projekata, autor znanstvenih radova te sveučilišnih udžbenika. Sudjeluje na međunarodnim znanstvenim i stručnim kongresima i skupovima. Obnaša brojne dužnosti i funkcije te je član različitih stručnih organizacija i tijela.

O potrebi svakodnevnog kretanja i vježbanja, nekim nelogičnim odredbama Nacionalnog stožera o treninzima sportaša, nejednakosti prve i druge lige s ostalim ligama, manje i više kontaktnim sportovima, pretiloj djeci koja previše vremena provodi pred ekranima mobitela i ostalim aktualnim temama Vedrana Krstić Ivanišević razgovara s profesorom Čularom:

Dražen Čular

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.