Hrvatski radio

Radio Split

Knjiga o Sustipanu i Žnjanu Ivice Pavića

01.02.2023.

22:00

Autor: Mladen Vuković

Korice knjige Ivice Pavića

Korice knjige Ivice Pavića

Foto: Redak / Redak

Splitski pravnik Ivica Pavić Jukin dugo je radio u stručnim službama Grada Splita, bio je i pročelnikom za gradsku imovinu, šefovi su mu bili desetak splitskih gradonačelnika, surađivao je i s lijevim i desnim političkim opcijama, a svoja zanimljiva zapažanja o radu gradske administracije, šaljivo nazvavši i sebe uhljebom, objavio je prije 4 godine u knjizi „Od baraka do Banovine”. 

Ivica je nedavno objavio i knjigu „Splite – je li moralo tako” u kojoj je, uz fotografije, romansirao život svog djeda Jure - Juke, koji je prije Drugoga svjetskog rata iz Ričica dolazio u Split, gdje je gradio grobnice, a nakon rata se razočarao rušenjem fontane i sustipanskog groblja, nad kojima se danas pleše i održavaju glazbeni koncerti. Na vrckav način su opisana i kontreštavanja između "vlaja i mandrila", opisan je teški život u Ričicama, udbaška proganjanja svog oca, krizmanje svog brata sa samo 4 godine, gradnju popove kuće u kojoj su sudjelovali svi mještani... Na koncu je autor nezadovoljan s kakvim je malim željeznim križem Split na Žnjanu dočekao papu Ivana Pavla II., danas sveca te se pita - je li moralo tako?    

Evo što nam je o svojoj novoj knjizi, koju je objavio splitski Redak, kazao Ivica Pavić Jukin:

Ivica Pavić

2 stranice iz knjige

2 stranice iz knjige

Foto: Redak / Redak

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.