Hrvatski radio

Radio Split

Drugi županijski Festival izvrsnosti u Solinu

03.06.2023.

09:01

Autor: Radio Split

Festival izvrsnosti

Festival izvrsnosti

Foto: Festival izvrsnosti / Festival izvrsnosti SDŽ

Drugi Festival izvrsnosti u organizaciji Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije održava se od 5. do 7. lipnja u povijesnom ambijentu solinske Gradine. Događaj na kojem će brojni učenici predstaviti kreativne projekte i proizvode na kojima su tijekom cijele godine radili, idealna je prilika da posjetitelji dožive spoj tradicije i suvremenog doba na jednom mjestu.


Zbog velikog broja projekata i učeničkih timova, festival će ove godine trajati tri dana, a bit će predstavljeni i neki novi projekti.

    • U sklopu programa Čuvari baštine učenici će predstaviti 29 projekata, dok će u programu Dalmatinski suvenir radove predstaviti 27 učeničkih zadruga. U ekološkom programu Mother Earth koji se proveo u suradnji s Odjelom za darovite Ministarstva obrazovanja Države Izrael, učenici će izložiti 5 projekata. U programu RAST učenici će predstaviti čak 8 projekata, dok će se u sklopu programa CIMAJ, 13 škola natjecati za prestižnu nagradu Oskar izvrsnosti. Ovim putem pozivam sve zainteresirane da posjete Festival izvrsnosti i uživaju u učeničkoj kreativnosti, poručila je Zorana Bašić Plazibat iz Centra izvrsnosti SDŽ.

Najkreativniji i najoriginalniji projekti bit će nagrađeni, a osim edukativnog sadržaja, posjetitelje očekuje zabavni, prodajni i izložbeni program, a ulaz je besplatan.

Na prvom danu Festivala izvrsnosti naglasak će biti na projektima osnovnih škola SDŽ financiranih kroz projekt „Jadranski regionalni znanstveni centar za razvoj vještina u području STEM-a, IKT-a, poduzetništva i aktivnog građanstva“.

Suorganizatori festivala su Splitsko-dalmatinska županija, Javna ustanova u kulturi Zvonimir Solin i Arheološki muzej u Splitu.

Detaljan program festivala dostupan je na web stranici Centra izvrsnosti SDŽ.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.