Hrvatski radio

Radio Split

Državno natjecanja iz latinskoga i grčkoga jezika

04.05.2022.

11:01

Autor: Denis Šabić

prof. Dobrila Gotovac Stipaničev, prof. Josipa Bašić i Chris Russel

prof. Dobrila Gotovac Stipaničev, prof. Josipa Bašić i Chris Russel

Foto: Denis Šabić / HRT radio Split

Otvaranje državnog Natjecanja iz latinskoga i grčkoga jezika koje će se održati 5.05.2022. u 9.30 u lapidariju Arheološkog muzeja, Zrinsko Frankopanska 25, Split. 

Arheološki muzej grada Splita

Arheološki muzej grada Splita

Foto: HRT / HRT

Od cara Dioklecijana, preko Marka Marulića, sve do današnjega dana, Split je neodvojiv od svoje klasične tradicije koju, učeći klasične jezike i proučavajući antičku kulturu, čuvamo kao našu vrlo vrijednu baštinu. I. gimnazija Split  koja je kroz svoju dugu povijest iznjedrila brojne generacije klasičara s velikom čašću   ugošćava 74 natjecatelja i njihovih mentora  iz  srednjih škola diljem Hrvatske. Za svečano otvaranje pripremili smo kratak prigodan program kazala nam je u razgovoru   Dobrila Gotovac Stipaničev, prof. inače ravnateljica I gimnazije u Splitu. U razgovoru su još sudjelovali prof. grčkog i latinskog Josipa  Bašić kao i posebni gost inače dobitinik od prije nekoliko godina nagrade grada Splita i predsjednik Britansko-hrvatskog društva gospodin Chris Russel.

Intevju -Državno natjecanje iz latinskog i grčkog jezika

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.