Hrvatski radio

Radio Split

Dugopolje: Počeli radovi na obnovi i izgradnji vodoopskrbne i kanalizacijske mreže aglomeracije Split-Solin

31.03.2023.

15:45

Autor: HRT; Radio Split

Dugopolje - radovi na obnovi vodovodne i kanalizacijske mreže

Dugopolje - radovi na obnovi vodovodne i kanalizacijske mreže

Foto: HRT; Radio Split / HRT

U sklopu Aglomeracije Split - Solin počela je izgradnja vodoopskrbne i kanalizacijske mreže u- Dugopolju! Obnova i gradnja sustava u Solinu, te općinama Klis, Podstrana i Dugopolje stajat će 55 mlijuna eura. Gotovo 70 posto investicije su bespovratna sredstva Europske unije iz Kohezijskog fonda.


Izvođač radova, konzorcij nekoliko domaćih tvrtki, s pripremnim je radovima počeo prije nekoliko mjeseci, a danas su na stigli i bageri. Tomislav Šuta, privremeni upravitelj Vodovoda i kanalizacije  Split,tvrtke koja je nositelj projekta kaže: 


Tomislav Šuta, privremeni upravitelj Vodovoda i kanalizacije Split

Otvaranje gradilišta u Dugopolju

Otvaranje gradilišta u Dugopolju

Foto: HRT; Radio Split / HRT

Gotovo sedamdeset posto investicije su bespovratna sredstva iz Europskih fondova, a ostatak novca su osigurali Ministarstvo gospodarstva i Hrvatske vode kazali su državni tajnik u ministarstvu gospodarstava Mario Šiljeg i direktor Hrvatskih voda - Zoran Đuroković: 

Zoran Đuroković, direktor Hrvatskih voda i Mario Šiljeg, državni tajnik Ministarstva gospodarstva

U  razvoj kanalizacijske mreže Dugopolje je već uložilo oko 10 milijuna eura – rekao je Perica Bosančić, načelnik Općine Dugopolje. Značajna sredstva ulažu se u poboljšanje vodno – komunalne infrastrukture na području cijele županije kaže Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije:Perica Bosančić, načelnik Općine Dugopolje i Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.