Hrvatski radio

Radio Split

Duhanska stanica za muzej i učilište

27.11.2018.

18:38

Autor: Braco Ćosić

Duhanska stanica za muzej i učilište

Duhanska stanica za muzej i učilište

Foto: - / -

Gradonačelnik Imotskoga Ivan Budalić i ministar državne imovine Goran Marić potpisali su Ugovor o davanju na uporabu zgrada bivše Duhanske stanice za smještaj Zavičajnog muzeja, visokoškolske ustanove i osnivanja poduzetničkog inkubatora. što je ministar Marić već bio najavio u Imotskom.

„Uvjeren sam da ćemo kao Grad opravdati povjerenje. Značaj duhanske stanice u revitalizaciji i gospodarskim aktivnostima koje smo planirali u tim prostorima je velik, kako za grad, tako  i za šire područje”, rekao je gradonačelnik, zahvalivši se ministru i konstatirajući da je pred Gradom Imotskim jedna pozitivna perspektiva. 

Župan Blaženko Boban je kazao kako je siguran da će prostor Dogane lokalna zajednica u Imotskom znati dobro iskoristiti. „Od srca hvala ministru na svim aktivnostima koje radi ministar i cjelokupna Vlada. Nadam se da ćemo, sinergijom lokalne i županijske zajednice te državne razine, kroz dvije ili tri godine moći reći da smo napravili iskorak za ove prostore i za građane na ovim prostorima”, izjavio je Boban.

Ministar Goran Marić na početku svog obraćanja je naglasio kako gotovo 30 godina nije bilo poteza te zdravog i učinkovitog čina koji bi zaustavio zapuštanje i propadanje ovih objekata. „Danas je konačno dan promjena. Zgrade Duhanske stanice u budućnosti bit će muzejski prostor, prostor znanja i poduzetničkog oživljavanja. Neka se ovdje otkriva, gradi i čuva identitet ovoga kraja. Ako je igdje u Hrvatskoj potrebna gospodarska reanimacija, onda je to u Imotskom“, rekao je ministar Marić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.