Hrvatski radio

Radio Split

Ekološka akcija SPLIT EKO 2019.

31.05.2019.

11:35

Autor: Vesna Relić

Ekološka akcija SPLIT EKO 2019.

Ekološka akcija SPLIT EKO 2019.

Foto: - / -

Gradsko društvo Crvenog križa Split u suradnji s Ronilačkim ekološkim klubom HVIDRA Split ove će subote, 1. lipnja, na Žnjanskom platou i uvali Trstenik s početkom u 10 sati, održati ekološku akciju pod nazivom 'Split-eko 2019'.

U sklopu akcije Gradsko društvo Crvenog križa Split provesti će edukaciju za djecu pod nazivom 'Zaštita morskog okoliša', te će zajedno sa volonterima Crvenog križa, Odreda izviđača pomoraca Posejdon i djecom srednjoškolskog i osnovnoškolskog uzrasta izraditi i izložiti svoje slike od morskog otpada, a Ronilačko ekološki klub HVIDR-a Split, koji tradicionalno provodi čišćenje podmorja splitskih kupališta, zajedno će sa svojim gostima iz ronilačkih klubova širom RH i BiH provesti ekološku akciju čišćenja podmorja.

Svi sudionici aktivnosti čišćenja podmorja, priobalja i edukacije o zaštiti morskog okoliša zajedno će sudjelovati u 675. milenijskoj fotografiji Šime Strikomana.

Pozvani su svi građani i gosti Splita da se pridruže u subotu 1. lipnja 2019. godine na Žnjanu, s početkom u 10 sati.  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.