Hrvatski radio

Radio Split

Energetska obnova višestambenih zgrada

03.11.2016.

20:55

Autor: Vedrana Krstić Ivanišević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Radionica o načinu i uvjetima prijave na novi natječaj za energetsku obnovu višestambenih zgrada, organizira se u petak, 4. studenoga na Fakultetu strojarstva i brodogradnje (dvorana A 312) s početkom u 11 sati. Organizator je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u suradnji s

Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja.

Naime, iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ do 2020. godine Hrvatskoj je za tu namjenu na raspolaganju 70 milijuna eura. Natječaj za prvi krug korištenja poticaja u iznosu od 147 milijuna kuna, 17. listopada raspisalo je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

Međutim, novi izvor financiranja podrazumijeva prilagodbu dosadašnjih uvjeta, pa upravitelji zgrada i predstavnici stanara moraju detaljno proučiti objavljeni javni poziv, kako bi što uspješnije kandidirali za raspoloživa sredstva. Taj posao olakšat će im upravo Fond, odnosno njegov Sektor za energetsku učinkovitost koji će im biti na raspolaganju u pripremi projekta i kompletiranju opsežne dokumentacije. Stoga dijelim Hrvatske održavaju se edukativne radionice, na kojima će djelatnici Fonda pojasniti sve izmjene u uvjetima prijave i financiranja te pravila provođenja postupaka javne nabave. Nakon toga, bit će dostupni upraviteljima i predstavnicima za individualna savjetovanja te će im dati detaljne upute za pripremu dokumentacije, ali i kasniju provedbu i praćenje projekata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.