Hrvatski radio

Radio Split

Erasmus+ projekt Art&Health u Splitu

13.02.2019.

13:49

Autor: Miranda Hrabar

Erasmus+ projekt Art&Health u Splitu

Erasmus+ projekt Art&Health u Splitu

Foto: - / -

Splitska Škola likovnih umjetnosti nekoliko je dana bila domaćin trećeg međunarodnog susreta učenika i profesora u sklopu Erasmus+ projekta Art&Health. Školski hodnici i učionice bili su mjesto zabave, smijeha, učenja i izvrsnih umjetničkih ideja i kreacija učenika i mentora

iz Hrvatske, Latvije, Španjolske i Bugarske. 

Naime, dvogodišnji projekt Art&Health splitska škola provodi sa školom Ruiz de Alda High School iz San Javiera u Španjolskoj, koja je koordinator i osnivač projekta, bugarskom školom Konstantin Preslavski iz Varna, te školom Mālpils novada vidusskola iz Latvije. Radionice unaprjeđuju ideju o povezanosti umjetnosti i zdravlja te njihovog međusobnog djelovanja, čak i pruža odgovor na pitanje kako u školskom sustavu stvoriti zdravo i ugodno okruženje koje će rezultirati dobrim emocionalnim i fizičkim stanjem učenika i profesora.

Splitski domaćini svoje su prijatelje ugostili u vlastitim domovima, organizirali izlete, posjete muzejima, ali su uglavnom marljivo radili: više od 20 učenika podijeljeni u šest grupa radili su na šest različitih projekata s naglaskom na spajanje zdravlja s umjetnosti.

Miranda Hrabar donosi priču:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.