Hrvatski radio

Radio Split

ESN Split nacionalni pobjednik ovogodišnje nagrade za mlade "Karlo Veliki"

31.03.2022.

18:06

Autor: Sveučilište Split

Nagrada Karlo Veliki

Nagrada Karlo Veliki

Foto: Sveučilište Split / Sveučilište Split

Europska nagrada za mlade "Karlo Veliki" dodjeljuje se projektima koje vode mladi i promiču europsko i međunarodno razumijevanje, ove godine dodijeljena je mladim studenrima iz Splita.

Nagradom se ističe svakodnevni rad mladih ljudi diljem Europe na jačanju europske demokracije i podržava njihovo aktivno sudjelovanje u ispisivanju budućnosti Europe. ESN Split nacionalni je pobjednik ovogodišnje nagrade za mlade "Karlo Veliki" i to s projektom European coolture+.

Prvi korak u procesu dodjele nagrada je imenovanje nacionalnih pobjednika 2022. godine, žiri u Hrvatskoj odabrao je projekt “European coolture+”, koji se bavi podizanjem svijesti o sprječavanju diskriminacije na svim područjima. Projekt “European coolture+” najveći je dosad projekt udruge ESN Split (Erasmus Student Network). Od 2008. više od 4250 projekata natjecalo se za nagradu.

Projekt “European coolture+” najveći je dosad projekt udruge ESN Split (Erasmus Student Network) i uključio je oko 300 mladih iz više europskih zemalja.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

Svi za Lećevicu

radionice