Hrvatski radio

Radio Split

Etno Hvar festival u Humcu u subotu

19.06.2015.

10:23

Autor: Radio Split

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Etno Hvar festival ove se godine priređuje u subotu, 20. lipnja 2015. u etno-eko selu Humac.

Dođite i upoznajte Humac, čarobno mjesto na otoku Hvaru, istražite Grapčevu špilju i upoznajte Matu svjetskog kroz priču, film i društvo Stipe Božića, našeg najpoznatijeg alpinista, putopisca...

Manifestacije se održava tjedan dana uoči povijesno-tradicionalnog događaja koji se odvija više od 100 godina u selu Humac na otoku Hvaru, povodom svetkovine sv. Ivana i Pavla.

Uz predstavljanje tradicionalnih običaja i atraktivnosti geografske lokacije, bit će i gastroscenarij Radovana Marčića, jednog od pokretača i već petnaest godina urednika najznačajnijeg hrvatskog nautičkog časopisa More i člana žirija u gastroshowu MasterChef Hrvatska.

Povodom svog studijskog posjeta Hvaru, EU parlamentarac Davor Škrlec i predstavnik LAG-a Škoji biti će na raspolaganju posjetiteljima o temi „Europska strategija 2020 za održivi razvoja hrvatskih otoka“ tijekom rasprave neformalnog karaktera unutar programa Festivala.

Dugoročni cilj je stvoriti tradicionalno godišnje događanje na otoku Hvaru koje će promovirati Etno-eko sela otoka Hvara i pomoći u uspostavljanju zajedničke promidžbe na turističkom tržištu.

Organizacija Etno Hvar festivala odvija se u suradnji TZ Jelsa s udrugama Humac i Održivi otok, a u suradnji s FMFS i Kinom Mediteran, te udrugom Trim i HOP-om (Hrvatski Otočni Proizvod).

Podršku ovom događaju pružiti će i udruga Pjover te Planinarsko društvo Hvar. Događaj će uveličati i biciklisti BK Timun iz Splita koji sudjeluju na već tradicionalnoj biciklijadi „Biciklom kroz baštinu“ u organizaciji udruge Tartajun, te izviđači OIP Posejdon iz Splita s gostima iz nekoliko zemalja EU.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.