Hrvatski radio

Radio Split

09:01 / 26.05.2022.

Autor: Ivan Perdijić, Joško Krželj

Evo koje će sigurnosne mjere policija provoditi za finale Kupa Hajduk - Rijeka

Poljud noću

Poljud noću

Foto: hajduk.hr / HNK Hajduk

Split je danas domaćin finala Hrvatskog nogometnog kupa i susreta Hajduka i Rijeke koji na Poljudu počinje u 19 sati. Riječ  je o utakmici  velikog rizika. 

Kako bi se spriječili sukobi navijačkih skupina Torcide i Armade, jedan dio grada Splita bit će blokiran. Na stadionu , oko njega i na prilazima gradu bit će angažirano više stotina policajaca.Vrata stadiona za gostujuće navijače bit će otvorena u 16 sati.  Navijači Armade u Split dolaze u poslijepodnevnim satima i bit će prihvaćeni u Dugopolju na izlazu s auto ceste te u splitskoj Sjevernoj luci gdje će pristati brod s riječkim navijačima koji su do Splita odlučili doći morskim putem. Splitska policija gledatelje poziva da na utakmicu krenu na vrijeme i dođu ranije kako bi, nakon obavljenih pregleda, provjera, osoba i ulaznica, mogli ući na stadion. prije početka javnog okupljanja. Stadion se za domaće navijače otvara u 16 sati i 30 minuta . Neke splitske ulice bit će zatvorene za promet .Policija navijače poziva i da se pridržavaju odredbi Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Na stadion  se ne mogu unijeti transparenti, zastave ili druge stvari s tekstom ili znakom kojima se potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti. Poslušajmo kako se policija pripremila za utakmicu.  U prilogu možete čuti  glasnogovornicu  Policijske uprave Splitsko-dalmatinske Antonelu Lolić

Antonela Lolić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.