Hrvatski radio

Radio Split

Fešta "Ta divna splitska noć" za kraj pandemije

13.04.2021.

08:39

Autor: RS

Foto Arhiv Radio Splita

Foto Arhiv Radio Splita

Foto: - / -

Splitska udruga Picaferaj najavljuje prvu svjetsku feštu proslave kraja pandemije coronavirusa, koja će se održati u Splitu. U tu su svrhu već zakazani razgovore s Turističkom zajednicom te brojnim mogućim izvođačima tog koncerta i popratnih fešta.

“Ne znam kad će pandemija završiti, ostavimo to stručnjacima, ali čim se proglasi kraj pandemije, za dva-tri dana ćemo biti spremni napraviti veliku feštu i neće nam nijedan drugi grad biti ravan u tome”, poručio je Ivan Bubalo u ime Picaferaja, udruge koja je u tu svrhu zajedno s kulturno-estradnim djelatnicima pokrenula inicijativu prema Gradu Splitu i Turističkoj zajednici grada da se pripremi fešta za pamćenje.

Zanimljivo je da je u organizaciju uključen i Ante Ćićo Ganza, čovjek koji je osmislio nekadašnje nezaboravne splitske Lude noći, a njegov pristanak izazvao je oduševljenje medju članovima udruge.

Fešta za kraj pandemija zvala bi se “Ta divna spliska noć”, a sastojala bi se od koncerata i zabave na čitavom nizu gradskih punktova, te bi u dogovoru s ugostiteljima označila buđenje grada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.