Hrvatski radio

Radio Split

Forum žena SDP-a Split posjetio vjerske zajednice

01.03.2018.

11:03

Autor: RS

U sinagogi

U sinagogi

Foto: - / -

Ususret Svjetskom danu zaštite od diskriminacije koji se obilježava 1. ožujka, Forum žena SDP-a Split je posjetio splitske manjinske vjerske zajednice i to pravoslavnu, islamsku i židovsku, te većinsku rimokatoličku vjersku zajednicu.

Kroz druženje i upoznavanje s vjerom, tradicijom i običajima poslana je poruka zalaganja za toleranciju i zajedništvo u našem gradu, te članice Foruma zahvaljuju domaćinima na toplom i srdačnom gostoprimstvu. 

21. stoljeće bi trebalo biti vrijeme napretka čovječanstva, a ne diskriminacije i nazadovanja u bilo kojem smislu ljudskih prava. Svakodnevno svjedočimo marginaliziranju pojedinih skupina društva koja se po nečemu izdvajaju iz većine i time su na udaru, čime se smanjuje kvaliteta njihovih života, a i sam život im je često ugrožen. Bilo kakve razlike među ljudima, u ovom slučaju vjerske, ne smiju biti kamenom smutnje i razdora u društvu civiliziranih građana današnjice. Jer su različitosti u našem Splitu, Hrvatskoj i cijelom svijetu bogatstvo i prednost! - poručili su iz SDP-a Split.

Galerija
Sv. Sava, Foto: -/-
Sv. Duje, Foto: -/-Džamija, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.