Hrvatski radio

Radio Split

Foto tečaj meštra Pere Dragičevića počinje 15. ožujka

02.03.2022.

09:38

Autor: Gradska knjižnica Solin

Fototečaj u Teatrinu GK Solin

Fototečaj u Teatrinu GK Solin

Foto: GK Solin / GK Solin

Poslije uspješno održanog prvog Tečaja fotografije prof. Pere Dragičevića u solinskom Teatrinu, na kojem su održali predavanja najpoznatija splitska fotografska imena, i pauze zbog covid situacije, u pripremi je novi Tečaj fotografije istog obimnog sadržaja koji će se održati u predavaonici Suvremenog učilišta u Splitu.

Tečaj fotografije prof. Pere Dragičevića započinje u utorak 15. ožujka 2022. u 20.15h, u predavaonici Suvremenog učilišta u Splitu, Mike Tripala 6 (zgrada Stanouprave do Jokera).

Voditelj tečaja je prof. Pero Dragičević, eminentni fotograf koji je svoj radni vijek proveo u Splitu, a sada kao umirovljeni profesor likovne kulture i umjetnosti živi s obitelji u Supetru. Bio je dugogodišnji voditelj tečaja fotografije u Fotoklubu Split, voditelj tečaja fotografije u Teatrinu Gradske knjižnice Solin i profesor fotografije u Školi likovnih umjetnosti u Splitu.

Tečaj fotografije održavat će se utorkom i četvrtkom od 20.15h - 21.45h. Trajanje tečaja 8 tjedana.

Tijekom tečaja dvije subote održati će se praktične vježbe na otvorenom i foto-izlet.

Tečaj fotografije obuhvaća sljedeće sadržaje: povijest fotografije, fotoaparata, vrste fotoaparata i objektiva, elemente fotografiranja i fotografije tehničke i kreativne - brzina zatvarača, otvor blende, osjetljivost senzora ili filma (ISO), dubinska oštrina, svjetlo, boja, kompozicija... Obrađuju se i grane fotografije po temama: portret, pejzaž, akt, dokumentarna i reportažna fotografija.

Na foto-tečaju gostovat će cijenjeni splitski fotografi Matko Biljak, Robert Matić, Tom Dubravec, Božo Vukičević, Jadran Babić... koji će predstaviti svoj opus uz obradu pojedinih grana fotografije.

Polaznike tečaja očekuju praktični zadaci, redovna analiza njihovih fotografija i već spomenuti terenski rad subotom.

Polaznicima se preporuča posjedovanje fotoaparata koji ima mogućnost manualnih postavki (dslr ili napredniji kompaktni fotoaparat - većina današnjih kvalitetnijih smartphone uređaja itekako zadovoljava te uvjete).

Preporučena minimalna dob polaznika je 15 godina, odnosno završena osnovna škola.

Predbilježbe i informacije na mail foto.tecaj.pero@gmail.com i na brojeve mobitela: 095 863 1711, 092 417 3141, 098 921 2650, 091 504 3596.

Nakon završenog Tečaja fotografije za polaznike će biti organizirana izložba njihovih najboljih fotografija u prostorijama Suvremenog učilišta u Splitu.

Novi tečaj fotografije u Teatrinu GK Solin u pripremi je za rujan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.