Hrvatski radio

Radio Split

Grad Split dokazao se u svim UNICEF-ovim akcijama

22.10.2015.

15:31

Autor: Miranda Hrabar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Građani Splita još su jednom dokazali da imaju veliko srce. U proteklu godinu dana više od 4 tisuće građana naše Županije pridružilo se velikoj UNICEF-ovoj obitelji „čuvara djetinjstva", koji stalnim donacijama podržavaju programe za djecu.

Zahvaljujući bezrezervnoj podršci građana, lani je uspostavljena trajna pomoć za djecu u Gunji, a trenutačno se neumorno pomaže djeci - izbjeglicama na njihovom putu u bolji život. Zamjenica predstojnice Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Đurđica Ivković posebno je zadovoljna uređenjem Jedinice neonatalne skrbi u splitskome KBC-u, koju su opskrbili potrebnim za što ugodniji boravak roditelja.

UNICEF je od otvaranja ureda u Splitu, uz veliku podršku Grada, ostvario sjajne rezultate u korist djece, ne samo u gradu podno marjana, već i u cijeloj Hrvatskoj. Stoga je gradonačelniku Ivi Baldasaru danas uručena zahvalnica. Gradonačelnik je obećao da će i dalje podržavati sve UNICEF-ove akcije, i na taj način pomogli potrebitoj djeci.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.