Hrvatski radio

Radio Split

Grad Split osuđuje rušenje Končareve biste

07.11.2018.

10:56

Autor: RS

Grad Split osuđuje rušenje Končareve biste

Grad Split osuđuje rušenje Končareve biste

Foto: - / -

Najoštrije osuđujemo rušenje spomenika Radi Končaru rano jutros na Bačvicama. Sigurni smo kako je to čin neodgovornog pojedinca i ne izražava mišljenje građana slobodnog i tolerantnog Splita, koji osuđuju ovakav vandalizam i divljaštvo - izvijestili su iz Grada Splita..

Najoštrije osuđujemo rušenje spomenika Radi Končaru. Sanirat će se šteta i spomenik vratiti u prvobitno stanje, kaže zamjenica gradonačelnika Splita Jelena Hrgović Tomaš.

Muškarac koji je rano jutros srušio spomenik Radi Končaru nalazi se u splitskoj bolnici. Naime, spomenik mu je, dok ga je ljuljao, pao na desnu nogu. Riječ je o 65-godišnjakom, koji je rušeći spomenik, kako doznajemo, zadobio lom desne potkoljenice kazala nam je Željka Radošević iz splitske policije.

Rušenje sponeika je srmotan i kukavički čin - kaže predsjendik SDP-a Split Goran Kotur.

Rušenje spomenika osudio je i predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić. Taj čin usporedio je s crtanjem petokrake na štandarcu. Kada sam 26. listopada prisustvovao obljetnici oslobođenja Splita, nisam se mogao načuditi kada je jedan tzv. antifašist uzeo crveni flomaster i počeo crtati zvijezdu petokraku na štandarcu. Očito je postala moda da ekstremisti bilo kojeg političkog spektra uzimaju sebi za pravo uništavati imovinu grada. Vandalizam je uvijek vandalizam i treba ga osuditi bez obzira dolazi li s 'lijeva' ili 'desna' - ustvrdio je Stanišić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.