Hrvatski radio

Radio Split

08:57 / 24.11.2015.

Autor: Radio Split

Građani mogu poslati policiji i video zapis događaja

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mobilna aplikacija "Sigurnost i povjerenje", kao jedan od načina na koji građani mogu uputiti dojave policiji, je nadograđena, pa se od sada, pored fotografije i teksta, mogu slati i kratki video zapisi.

Ta aplikacija za "pametne" smart mobitele je besplatna i jednostavna za korištenje. Prilikom slanja fotografije ili video zapisa s popratnim tekstom, poželjno da na mobilnom telefonu budu uključene geografske koordinate, kako bi se prilikom zaprimanja dojave o događaju dobila i informacija o lokaciji s koje je dojava upućena i time skratilo vrijeme potrebno za intervenciju.

Nakon zaprimanja e-dojave, policijski službenik odmah procjenjuje je li potrebna žurna intervencija policije i donosi odluku od daljnjem postupanju. U žurnim slučajevima, na teren se odmah upućuju policijski službenici najbliži mjestu događaja, a ukoliko se ne radi o događaju koji zahtijeva žurnu intervenciju, dojava se prosljeđuje nadležnoj ustrojstvenoj jedinici na daljnje postupanje.

Nova verzija aplikacije dostupna je za sve tri platforme (Apple, Windows, Android). Građanima koji već imaju instaliranu aplikaciju u centru za upravljanje (App Store, Google Play, Windows Store) pojavit će se obavijest o mogućnosti nadogradnje, a svi oni koji je još nisu instalirali, mogu odmah preuzeti novu verziju aplikacije.

Aplikaciju za svoj pametni telefon građani mogu preuzeti na sljedećim linkovima:

Apple

https://itunes.apple.com/hr/app/policija-sigurnost-i-povjerenje/id1042609294?mt=8

 

Google

https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.span.devosijek.mup

 

Windows

https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/policija-sigurnost-i-povjerenje/9nblggh5z7w1

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.