Hrvatski radio

Radio Split

Gradonačelnik Krstulović Opara dao podršku borbi za zdravi život

13.11.2020.

11:12

Autor: Grad Split, RS

Gradonačelnik Krstulović Opara dao podršku borbi za zdravi život

Gradonačelnik Krstulović Opara dao podršku borbi za zdravi život

Foto: - / -

Predstavnici mjesta Vranjica i Kaštelanskog zaljeva okupljeni u građanskoj inicijativi MJESTO KOJE HOĆE ŽIVJETI - 2020 susreli su se s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom, zamjenikom Ninom Velom, savjetnicima i suradnicima, kako bi ih upoznali s problemima ugroze zdravlja i zagađenja okoliša

s kojima se suočavaju stanovnici tog područja. Inicijativa je najavaila za sutra u 11 sati svoj prosvjed brodicama u Sjevernoj luci nasuprot Vranjicu.

Iako su svi sudionici sastanka svjesni činjenice kako Grad Split nema formalne nadležnosti nad ovim područjem, gradonačelnik je iskazao puno razumijevanje i dao potporu Grada Splita nastojanjima Vranjičana i svih stanovnika Kaštelanskog zaljeva u rješavanju ovog ozbiljnog problema i njihovu opravdanom traženju da se uvede red i zakonito poslovanje tvrtki, poglavito onih vezanih uz brodogradnju, održavanje brodova, pjeskarenje, prekrcavanje tereta na otvorenome i svih gospodarskih aktivnosti koje su u suprotnosti sa zakonima i propisima Republike Hrvatske i Europske Unije.

U tom smislu Grad Split očekuje striktno poštivanje propisa i promptnu reakciju državnog inspektorata kao i pomoć Lučke uprave koji u okviru svojih nadležnosti mogu i moraju pridonijeti rješenju problema koji predugo tišti žitelje ovog područja.

- Split je zainteresiran u svakom pitanju zaštite zdravlja ljudi, našeg mora i okoliša, zato imate našu punu potporu u ostvarenju prava na zdrav i ugodan život - kazao je gradonačelnik Krstulović Opara koji je od komunalnih službi Grada Splita tražio podršku Vranjičanima u intenziviranju prijava prema nadležnima inspektoratima, iskazavši nadu da će uz podršku Grada Solina, Županije i svih nadležnih državnih institucija Vranjičani i svi stanovnici ovog područja uskoro moći normalno živjeti u zdravom i sigurnom okruženju.    

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.