Hrvatski radio

Radio Split

Završena dvodnevna sjednica Gradskog vijeća Splita, bez HDZ-a

18.12.2021.

22:16

Autor: HRT Radio Split

Gradsko vijeće

Gradsko vijeće

Foto: HRT / HRT

Gotova je sjednica splitskog Gradskog vijeća koja je od jučer ujutro trajala na Ekonomskom fakultetu. Gradonačelnik Ivica Puljak izdvojio je s čim je zadovoljan, a s čime nije.


Ivica Puljak

Posljednja točka bilo je izvješće o splitskom pazaru, u kojem je Puljak rekao da će se svi štandovi iz Hrvojeve ulice na glavnom pazaru ukloniti nakon 31. prosinca, a da će zakupci početkom travnja moći licitirati za štandove na južnom dijelu pazara. MOST-ov Josip Markotić predložio je da grad zakupcima financijski pomogne za vrijeme dok ne budu poslovali.

To možemo razmotriti, odgovorio je na MOST-ov prijedlog gradonačelnika Puljaka.

Na sjednici je direktor Parkova direktor Siniša Gašparević iznio podatak da je na prošlotjednoj licitaciji za poslovne prostore na splitskim tržnicama, od 128 prostora iznajmljeno 65.

Splitski paraolimpijci i gluhi sportaši osvajači Olimpijskih medalja dobit će ploče sa svojim imenima na splitskoj Zapadnoj obali, jednako kao što imaju druge sportaše iz Splita koji su osvojili olimpijsku medalju, odlučili su jednoglasno splitski gradski vijećnici.

Sjednicu su ranije napustili vijećnici HDZ-a, zbog, kako je rekao Vice Mihanović, retorike zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića koji je rekao da HDZ ima šape u svim državnim institucijama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.