Hrvatski radio

Radio Split

Gripe još uvijek ima. U KBC-u Split 17 pacijenata s komplikacijama

07.02.2017.

13:33

Autor: Vedrana Dedić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Trenutno se na Klinici za infektologiju splitskoga KBC-a liječi 17 bolesnika sa komplikacijama gripe i to uglavnom upalama pluća. Većinom su to osobe starije životne dobi preko 65 godina, ali ima i mlađih.

Premda je broj oboljelih od gripe u našoj županiji manji nego u siječnju, pomoć liječnika mnogi još uvijek traže .Trenutno se na Klinici za infektologiju splitskoga KBC-a liječi 17 bolesnika sa komplikacijama gripe i to uglavnom upalama pluća. Većinom su to osobe starije životne dobi preko 65 godina, ali ima i mlađih.Trenutno ima i onih s teško poremećenim općim stanjem, potvrdio je predstojnik Klinike profesor Boris Lukšić.Od 20. prosinca prošle godine i pojave prvih slučajeva gripe,do danas na Hitnom je prijemu Klinike za infektologiju pregledano 558 bolesnika, a hospitalizirano njih 83-oje. Iako broj oboljelih polagano pada to ne znači da neće biti novih teških slučajeva, ističe profesor Lukšić, napominjući kako će se repovi epidemije vući i kroz ožujak.Na dječjoj Klinici do sada se zbog dokazanog virusa gripe liječilo 24-tvoro malih bolesnika. Trenutno ih je hospitalizirano samo troje koji su dobro i uskoro će biti pušteni na kućno liječenje. Uzrok smrti dviju beba od 4 i 4 i pol mjeseca znat će se nakon završenih obdukcijskih pretraga koje su u tijeku , kazao je predstojnik Klinike za dječje bolesti profesor Marijan Saraga:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.