Hrvatski radio

Radio Split

Gužve na Lovrincu, uređuju se groblja

31.10.2021.

12:50

Autor: RS

Foto Radio Split

Foto Radio Split

Foto: - / -

Uoči Dušnog dana 2. studenoga, građani već nekoliko dana obilaze groblja i uređuju grobove svojih preminulih. Velike su gužve na splitskom groblju Lovrinac, a Promet je uveo posebne autobusne linije. Na svetkovinu Svih Svetih u ponedjeljak 1. studenoga,

splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić predvodit će euharistijsko slavlje u 14.30 sati na splitskom groblju Lovrinac, a potom će kod središnjega križa izmoliti blagoslovnu molitvu za sve vjerne mrtve.

Zajedničko izaslanstvo Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva obrane i udruga iz Domovinskog rata, položilo je vijence i zapalilo svijeće kod središnjeg križa i na groblju hrvatskih branitelja.

Vijence su položiti i izaslanstvo Grada Splita s gradonačelnikom Ivicom Puljkom, Splitsko-dalmatinske županije na čelu sa županom Blaženkom Bobanom i predsjednikom Županijske skupštine Matom Šimundićem.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.