Hrvatski radio

Radio Split

Hajduk će Artema oštro kazniti

07.08.2016.

20:30

Autor: RS

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hajdukov Ukrajinac Artem Radčenko jutros je nastradao u prometnoj nesreći u Splitu kada se u samom središtu grada vozeći unajmljeni automobil sudario s autobusom, a kako se doznaje u splitskoj bolnici zadobio je lakše tjelesne ozljede.

U splitskoj su policiji potvrdili da se prometna nesreća dogodila u 6.30 sati na raskrižju ulica Domovinskog rata i Ulice slobode gdje se osobni automobil VW Polo sudario s autobusom.

Policija nije otkrila identitet nastradalog vozača osobnog automobila, no mediji pišu da se radi o nogometašu Hajduka Radčenku koji je navodno bio i pod utjecajem alkohola, a spominje se 3,3 promila.

Policija takvu informaciju medijima nije mogla potvrditi, ali ni demantirati što je i razumljivo s obzirom da alkotestiranja ozlijeđenih vozača u prometnim nesrećama obavljaju medicinski djelatnici u bolnicama gdje im se postotak alkohola provjerava u krvi.

Iz Hajduka su se oglasili službenim priopćenjem.

Sretni smo što se nikome ništa ozbiljnije nije dogodilo, ali istovremeno i najžešće osuđujemo, blago rečeno, neodgovorno ponašanje krivca ove prometne nesreće. Klub će bez ikakve milosti najoštrije reagirati prema svojem disciplinskom pravilniku. Nulta nam je tolerancija za takve radnje i Artema čeka najteža moguća disciplinska mjera. Neće biti prostora za pregovaranje i oprost. Istovremeno, apeliramo svim vozačima na odgovorno ponašanje, svi moramo imati na umu da svojim sudjelovanjem u prometu ne smijemo ugrožavati ostale sudionike, stoji u priopćenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.