Hrvatski radio

Radio Split

Hajduk se oprostio od Petra Nadoveze

22.03.2023.

16:02

Autor: HRT; Radio Split

Komemoracija za Petra Nadovezu

Komemoracija za Petra Nadovezu

Foto: HRT; Radio Split / HRT

Hajduk se oprostio od svog legendarnoga nogometaša, sportskog direktora,voditelja omladinske škole, nositelja Zlatne kapetanske vrpce i trenera Petra Nadoveze, koji je nakon teške bolesti preminuo u 81 godini života. 

Prije posljednjeg ispraćaja na gradskom groblju Lovrinac, na poljudskom stadionu održana je komemoracija na kojoj su se uz članove obitelji okupili brojni prijatelji, suigrači, uprava bijelih na čelu s predsjednikom Lukšom Jakobušićem  te delegacija HNS-a: predsjednik Marijan Kustić, izbornik Zlatko Dalić, i direktor Stipe Pletikosa. 

 Pero Nadoveza iz rodnog je Šibenika u Hajduk stigao 1963 godine te je u 10 godina za Hajduk odigrao 460 utakmica i postigao 296 zgoditaka. Kao igrač Nadoveza je osvojio dva kupa i povijesnu titulu prvaka države 71.-ve godine. Bio je i trener prve momčadi s  kojom je osvajao prvenstva i kupove. Jedan je od rijetkih koji je zavrijedio Hajdukovu zlatnu kapetansku vrpcu. Evo što su u emotivnim govorima  kazali njegovi bivši suigrači i igrači: Ivica Šurjak, Ante Ivković - Zonzi i Nikica Cukrov: 

Ivica Šurjak, Ante Ivković - Zonzi i Nikica Cukrov

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.