Hrvatski radio

Radio Split

Hellingerove metode konstelacije unutarnjeg sklada

12.02.2019.

07:42

Autor: Vedrana Krstić Ivanišević

Foto Youtube Screenshot

Foto Youtube Screenshot

Foto: - / -

Za slušanje razgovora koji slijedi morali biste biti opušteni, mirni, koncentrirani, jer se odnosi na jedan od najvažnijih dijelova naših života - na nas same! Priznati ono što jesi i što jest te biti i ostati miran - čini se tako jednostavno.

No, ponekad prođe i cijeli život, da se ne usudimo sebi priznati ono što jesmo i ono što jest. U Splitu je nedavno u udruzi Novem održana radionica o obiteljskim konstelacijama, metodi koju je nakon brojnih drugih terapija sublimirao njemački psihijatar i nekadašnji afrički misionar Bert Hellinger. Sada je u visokim životnim godinama, napisao je oko 80 knjiga, a neke su prevedene i na hrvatski jezik: poput Konstelacija i Nevidljivih zakona ljubavi.

Ne znamo koliko se službena psihijatrija, psihoterapija i psihologija u našoj zemlji koristi Hellingerovim znanjima, ali kod njega se postizanje unutarnjeg sklada sa svojom obitelji i okolinom postiže postavljanjem sebe na mjesto; i bez dugih razgovora. 

Vedrana Krstić Ivanišević razgovarala je s Vedranom Kraljetom, jedinim registriranim konstelatorom u Hrvatskoj:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.