Hrvatski radio

Radio Split

Help - Portrait Split

21.12.2018.

09:37

Autor: Vesna Relić

Help      -     Portrait Split

Help - Portrait Split

Foto: - / -

Splitska Help-Portrait ekipa predlaže da u subotu, 22. prosinca, u vremenu od 10,30 do 19 sati primite za ruku momka, curu, prijatelja, prijateljicu, mamu, tatu, baku, djeda… i posjetite Help-Portrait studio koji će se nalaziti u Fotoklubu Split (Marmontova 5). a oni će vam darovati fotografiju.

Help-Portrait projekt osmislio je i pokrenuo poznati američki fotograf Jeremy Cowart. Profesionalno je snimao slavne osobe no želio je svoje fotografsko umijeće primijeniti i na onima manje sretnima koji se ne osjećaju toliko lijepima i važnima. Jeremyjeva ideja je prerasla okvire lokalnog djelovanja i proširila se na cijeli svijet. Na dan održavanja akcije, na određenim lokacijama se postave montažna fotografska studija, a tim volontera brine se  da svi zablistaju na fotografijama. Fotografije se odmah printaju i daju onima koji su se fotografirali.

Članovi splitskog Help-Portait tima tradicijski su već posjetili i dom za djecu"Miljenko i Dobrila", te će po šesti put organizirati fotografiranje i u Fotoklubu Split.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.