Hrvatski radio

Radio Split

HEP darovao devet računala učenicima

07.04.2017.

16:16

Autor: RS

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska elektroprivreda (HEP) je u sklopu treće godine provedbe akcije „Za naše male genijalce“ donirala 9 novih računala za osnovnoškolcima iz Splitsko-dalmatinske županije. Tako je 6 računala dodijeljeno OŠ Josipa Pupačića u Omišu, 2 OŠ Slatine na Čiovu, a 1 računalo OŠ Zagvozd - Slivno.

Donacije je u ime HEP-a uručio Saša Kraljević, direktor Elektrodalmacije Split.

Između više od 80 pristiglih prijava, HEP je za ovogodišnje dobitnike izabrao ukupno 15 osnovnih škola iz cijele Hrvatske, prije svega one škole koje nemaju niti jedno računalo, imaju velik broj učenika po računalu, zastarjela računala ili se nalaze na područjima od posebne državne skrbi. Njima će se u ovogodišnjoj akciji dodijeliti ukupno 50 novih računala.

Uključujući ovogodišnji donacijski ciklus, HEP je od početka provedbe akcije „Za naše male genijalce“ 2015. godine, osigurao donaciju od čak 150 novih računala za učenike 42 osnovne škole diljem Hrvatske. Ukupna vrijednost do sada doniranih računala iznosi 750.000 kuna.

 „Izuzetno nam je drago što smo i ove godine nastavili provedbu akcije i tako učenicima osnovnih škola osigurali novih 50 računala. Velika nam je čast što kao društveno odgovorna kompanija možemo dati svoj doprinos hrvatskom školstvu te omogućiti još bolji razvoj i napredak naših najmlađih. HEP zbog toga namjerava nastaviti akcije i donirati nova računala osnovnim školama i u narednim godinama.“, izjavila je Vlatka Kamenić Jagodić, direktorica Sektora za tržišnu i marketinšku strategiju Hrvatske elektroprivrede d.d.

Ovogodišnja akcija „Za naše male genijalce“ započela je natječajem na koji su se od 13. do 29. ožujka mogle prijaviti sve osnovne škole u Republici Hrvatskoj. Uz prijavu je bilo potrebno priložiti video uradak kojim su učenici pokazali da su upravo njihovoj školi potrebna nova računala.

HEP je pokrenuo nacionalnu akciju „Za naše male genijalce u suradnji s Narodnim radijom i s ciljem osiguravanja boljih uvjeta informatičkog obrazovanja za što više učenika, ali i senzibiliziranja javnosti o stanju informatičke opreme u hrvatskim osnovnim školama. Naime, prema podacima Međunarodnog udruženja za vrednovanje obrazovnih postignuća (ICILS), u Republici Hrvatskoj na jedno računalo u školi dolazi čak 26 učenika, dok je većina škola posljednji put značajnije opremljena računalnom opremom prije više od 10 godina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.