Hrvatski radio

Radio Split

Hidroavionom povezani Pula i Split

08.04.2015.

16:44

Autor: Elvis Mileta

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Split i Pula povezani su od danas svakodnevno zračnom linijom tvrtke European Coastal Airlines. Njihov hidroavion može prevesti desetero putnika, prvi su jutros već stigli u Pulu, a uskoro će ovom linijom biti obuhvaćeni i najveći jadranski otoci.

Tvrtka European Coastal Airlines u Hrvatskoj djeluje petnaestak godina, no tek su lani uspjeli prebroditi našu poslovično bujnu i burnu administraciju i projekt povezivanja jadranskih gradova i otoka niskobudžetnim malim zrakoplovima, u koji su dosad uložili više od 20 milijuna eura, doista provesti u djelo. Pula, Krk, Rab, Jelsa na Hvaru i Divulje u Splitu - dobili su terminale na kojima njihova dva mala hidroaviona mogu pristati i preuzeti putnike. Prvi su već jutros stigli iz Splita i nisu krili oduševljenje.

Karta Split - Pula u jednom smjeru stoji 399, a u oba smjera 699 kuna. Let traje sat vremena, a osim Pule i Splita, vrlo skoro bit će povezani i naši otoci Lošinj, Krk, Rab i Hvar, ističe direktor tvrtke Jan Albers.

No, kao što se u svakoj dobroj priči kaže - to nije sve. Hidroavioni će uskoro povezati i Pulu sa Zagrebom preko Krka, jer osim skija imaju i kotače pa mogu slijetati i na pistu. Doznajem da će karta u jednom smjeru stajati oko 400 kuna, a bude li zanimanja, u jeku sezone iz Pule bi se mogla uspostaviti i redovita linija s Venecijom.

Poslušajte prilog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.