Hrvatski radio

Radio Split

Hodočašće do Gospe od Zdravlja na Blacama

23.11.2018.

10:18

Autor: RS

Foto Jakov Teklić

Foto Jakov Teklić

Foto: - / -

Solinjani će i ove godine po dugogodišnjoj tradiciji, obilježiti blagdan Gospe od Zdravlja i to u subotu 24. studenoga hodočašćem do istoimene crkve na Blacama. Prije svete mise, u 10:30 sati, vjernici će se pomoliti nad jamom Bezdankom te zapaliti svijeće za sve žrtve partizanskih zločina

koje su za Drugog svjetskog rata na tom mjestu ubijene. Svečano euharistijsko slavlje kojemu će prethoditi ophod s Gospinim kipom započinje u 11:00 sati.

Molitvu nad jamom Bezdankom, procesiju i svetu misu predvodi solinski župnik don Ante Matešan. Ove godine proslavi blagdana Gospe od Zdravlja pridružit će se i solinsko Planinarsko društvo Sveti Jure koje će obilježiti Dan svog Društva.

Okupljanje je u 07:00h na Blacama pored crkve Gospe od Zdravlja odakle se kreće na planinarski pohod s Blaca preko Škrabutine do vrha Sveti Jure i natrag do Blaca. Planinari će po povratku na Blaca sudjelovati na svetoj misi nakon koje će za sve hodočasnike te sudionike pohoda servirati planinarski ručak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.