Hrvatski radio

Radio Split

Hrvatski dan šećerne bolesti 2022. - javnozdravstvena akcija i Dani otvorenih vrata

13.05.2022.

12:41

Autor: Denis Šabić- NZJZ SDŽ

Split

Split

Foto: Wikipedija / Wikipedija

U organizaciji Hrvatskog dijabetološkog društva i Hrvatskog društva za endokrinologiju i dijabetologiju HLZ-a, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ-a, Doma zdravlja SDŽ-a, i Zdravstvene škole iz Splita na splitskoj Rivi provest će se javnozdravstvena akcija s ciljem podizanja svjesnosti građana o šećernoj bolesti i njenoj širokoj zastupljenosti. Stručnjaci iz područja dijabetologije, nutricionizma, obiteljske medicine, patronaže uz pomoć učenika Zdravstvene škole u subotu 14. svibnja u 10:00 sati dočekat će građane kod Sv. Frane gdje će im pružiti mogućnost mjerenja šećera u krvi i izračunavanja rizika razvoja šećerne bolesti tip 2.

Split

Split

Foto: facebook.com / facebook.com

Pod sloganom „Tko šeta, šećeru smeta“ građanima se želi ukazati da jednostavna svakodnevna tjelesna aktivnost, poput šetnje, može pomoći u sprječavanju nastanka šećerne bolesti tip 2. Nakon mjerenja šećera građani će moći u kratkoj šetnji stručnjacima moći postavljati različita pitanja. Sve što treba ponijeti je dobro raspoloženje, zainteresiranost i udobnu obuću. Ovoj akciji prethode dani otvorenih vrata Savjetovališta za osobe sa šećernom bolešću u zgradi Službe za epidemiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ (Vukovarska 46) od 11. do 13. svibnja, u trajanju od 16 h do 19 h gdje će građani moći razgovarati s našim dijabetolozima iz KBC-a Split i patronažnim sestrama.

Pridružite nam se na obilježavanju Hrvatskog dana šećerne bolesti te na Danima otvorenih vrata!


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

Svi za Lećevicu

radionice