Hrvatski radio

Radio Split

10:25 / 28.03.2019.

Autor: RS

Humanitarna akcija za nabavku pomagala

Humanitarna akcija za nabavku pomagala

Humanitarna akcija za nabavku pomagala

Foto: - / -

Humanitarnu akciju VJERUJ I DJELUJ za ANDRIJU LIPANOVIĆA pokrenuo je njegov osobni asistent GORAN BARČOT BUTLE i prijatelji s namjerom da se prikupe potrebiti novci za daljnju profesionalnu rehabilitaciju i nabavku pomagala za hodanje REWALK, s kojim bi se izvodile vježbe pokreta i hodanja.

S pomagalom REWALK bi se koristilo više osoba s nekoliko vrsta dijagnoza kojima su potrebne vježbe hodanja zbog cirkulacije, općenito zdravlja i raznih motoričkih funkcija.
Andrija je tetraplegičar, nastradao je 9. 7. 2014. padom s krova kuće na radnom mjestu. Oduzet je do vrata, uz volju i zdrav duh uspio je povratiti ruke da može bar nešto samostalno obavljati. Nije operiran, a prošao je 12 mjeseci rehabilitacije od Varaždinskih Toplica, Poliklinike Glavić u Dubrovniku (robotska neurorehabilitacija) i učinak je takav da se danas kreće u električnim kolicima koja su mu postala nove noge. Zbog izrazito skupih rehabilitacija u Hrvatskoj, gdje mi je za jedan tjedan potrebno 2000 eura (potrebno minimalno 12 tjedana bez smještaja i ostalih troškova), a u Njemačkoj za 15 mjeseci se potroši i 1.800.000 kuna - svakako preskupo.
 
"Zato smo došli na ideju da uz pomoć dobronamjernih ljudi humanitarno skupimo potrebite novce za kupnju REWALK pomagala s kojim bi se rehabilitirali, vježbali i družili se u udruzi kroz smijeh i suze u svome gradu bez plaćanja i odlaska na skupe rehabilitacije. Humanitarna akcija je započela 13. ožujka i traje do 10. lipnja 2019. Ako kroz ovih 90 dana ne skupimo potrebite novce (preko 100.000 eura), akcija se produžuje do 9 mjeseca." - kaže nam Andrija Lipaović. 
 
Za sve ostale informacije pratite stranicu "VJERUJ I DJELUJ" ili možete kontaktirati
Andriju osobno na mobitel 095 537 8334.